• Vertrouwenscontactpersoon

  Ik zal mij even kort voorstellen; mijn naam is Amber van Doorn en binnen de zwemvereniging ben ik jullie vertrouwenscontactpersoon.

  Vanuit de KNZB is het project ‘Code Blauw’ gelanceerd om de organisaties in de zwemsport samen sterk te maken voor een sportief en veilig zwemklimaat. Een belangrijk onderdeel is dat iedere vereniging een vertrouwenscontactpersoon heeft waar leden terecht kunnen.

  In mijn dagelijks leven werk ik in de gezondheidszorg en is het hebben van een vertrouwensband met de patiënten in combinatie met mijn beroepsgeheim een goede basis voor de functie van vertrouwenscontactpersoon.

   

 • VertrouwensContactPersoon

  Amber van Doorn
  Vertrouwenscontactpersoon
  VCP.zwemolympia@gmail.com
 • Een vertrouwenscontactpersoon helpt je met vragen en het doen van een melding rondom grensoverschrijdend gedrag. Bijvoorbeeld over zaken als  pesten, discriminatie, agressie, eetstoornissen en seksuele intimidatie.

  De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon aan dit bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden. Dit alles uiteraard volledig geanonimiseerd en niet traceerbaar.

  Heb jij ergens een vraag over of zit je ergens mee, stuur mij een bericht en dan zullen wij samen kijken wat er mogelijk is. Jouw bericht ontvang ik rechtstreeks om anonimiteit te garanderen. 

  Voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • Pesten en gepest worden.
  • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort.
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.
  • Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft.
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
  • Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
  • Het feit of je vraag bij de vertrouwenspersoon op de juiste plaats is.
 • Vertrouwenspersoon

  Cynthia van de Water
  Vertrouwenspersoon vanuit de gemeente West Betuwe.
  06-24811989
 • Gecertificeerd vertrouwenspersoon

  ZV Olympia heeft zich aangesloten bij Welzijn West Betuwe om gebruik te kunnen maken van hun onafhankelijk en gecertificeerde vertrouwenspersoon. Zij ondersteunen ons als vereniging en staan onze vertrouwenscontactpersoon bij met raad en daad.

   

  Vertrouwenspersoon verplicht

  Wij als vereniging nemen het onderwerp grensoverschrijdend gedrag serieus en daarnaast heeft de overheid de Vertrouwenspersoon en een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht gesteld.

  Via de samenwerking met Welzijn West Betuwe zijn we effectiever en biedt het continuiteit voor ons als vereniging. Van groot belang is ook dat het onze leden en vrijwilligers garandeert dat ze bij deze externe vertrouwenspersooon altijd anoniem en onafhankelijk met hun klacht terecht kunnen.

  Wat gebeurt er als ik contact opneem?

  Iedereen die betrokken is bij de vereniging kan contact opnemen met de vertrouwenspersoon van Welzijn West Betuwe met een vraag, verzoek of melding. Of je nu in het bestuur zit, zelf vertrouwenspersoon bent of alleen lid of vrijwilliger bent. De vertrouwenspersoon van Welzijn West Betuwe gaat zorgvuldig met jouw gegevens om. De contactgegevens van de vertrouwenspersoon vind je hieronder of kijk op de website van Welzijn West Betuwe voor meer informatie.

  Contactgegevens

  Cynthia van de Water

  Vertrouwenspersoon

 • Clublogo