• Selectie

  Voor wedstrijdzwemmer van vanaf 12 jaar hebben wij de wedstrijdselectie. De selectiezwemmers kunnen vijf avonden per week trainen

  Er wordt, naast het bevorderen van de conditie, veel getraind op techniek. De zwemmers worden voorbereid op de verschillende wedstrijden en iedere zwemmer krijgt begeleiding om zijn/haar persoonlijk doel te bereiken.

  Een diverse groep aan trainers zet zich hier samen met onze coaches voor in. Onze coaches zijn het vaste aanspreekpunt voor de zwemmers en hun ouder/verzorgers.

  Iedere zwemmer doet mee aan diverse wedstrijden. Dit zijn wedstrijden in verschillende competities, sprint- en limietwedstrijden waaraan onze vereniging deelneemt. Daarnaast doen ook verschillende zwemmers mee aan kampioenschappen, regionaal en nationaal niveau.

  Het doel van Olympia is iedereen te kunnen laten zwemmen op zijn/haar niveau. Naast het individuele presteren is het groepsgevoel en vooral het plezier in de sport erg belangrijk binnen onze vereniging.

   TRAINERSTEAM SELECTIE

  Onze coaches en zwemmers vormen samen het trainingsteam. Door naast te zwemmen ook leren trainingen te verzorgen en wedstrijden te begeleiden, werken we met elkaar aan het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten.

  Zo willen wij voor onze zwemmers naast het zwemplezier ook een toekomstbasis mee te geven die verder gaat dan zwemmen alleen.

   Heb je interesse, neem contact met ons op en werk met ons samen aan onze toekomst.

 • Trainingstijden Selectie

   Maandag:  19.30 - 20.30
   Dinsdag:  18.45 - 20.15
   Woensdag:  17.30 - 18.30
   Donderdag:  18.30 - 20.00
   Vrijdag:  18.30 - 20.00

  Landtraining: Zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur (zie kalender voor data en tijden)

  50 meter bad: Zondagochtend (zie kalender voor data en tijden)

 • Trainersteam Selectie

  Onze coaches en zwemmers vormen samen het trainingsteam. Door naast te zwemmen ook leren trainingen te verzorgen en wedstrijden te begeleiden, werken we met elkaar aan het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten.

  Zo willen wij voor onze zwemmers naast het zwemplezier ook een toekomstbasis mee te geven die verder gaat dan zwemmen alleen.

   Heb je interesse, neem contact met ons op en werk met ons samen aan onze toekomst.

  Jan-Willem Versluis Kevin Liemburg
  Ilse Vermeulen  
  Monique Manger  
     
 • Selectie Contactpersoon

  Jan Willem Versluis
  trainers@zwemolympia.nl
  Heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier in.
 • Wedstrijden Selectie

  De Wedstrijdselectie doet mee aan diverse competities en kampioenschappen van de KNZB.

  Nationale competitie: Olympia neemt met één ploeg deel in de landelijke B-klasse

  MiniorenCircuit: een viertal zwemwedstrijden voor minoren die gezwommen worden van januari 2022 t/m april 2022

  Sprintwedstrijden: Een viertal wedstrijden die gezwommen worden samen zwemmers van TZC Vahalis uit Tiel.

  Limietwedstrijden: Deze wedstrijden zijn vooral bedoeld voor zwemmers die kans maken om met kampioenschappen mee te doen. Het betreft hier vrije inschrijving op individueel niveau Uitnodigingen en inschrijfbestand worden t.z.t. op de kalender vermeld.

  Kampioenschappen: Regio Oost organiseert tweemaal per jaar kampioenschappen voor de snelste zwemmers uit deze regio. Hiervoor dien je je te kwalificeren.  In de winter vindt dit plaats in een 25 meter bad en in de zomer in een 50 meter bad.

  Nationale kampioenschappen: Georganiseerd door de KNZB. Hiervoor dien je je te kwalificeren en vinden plaats in zowel een 25 meter als ook een 50 meter bad.

  Het deelnemen aan de wedstrijden gebeurt in overleg met onze trainer/coaches. Zij besluiten met zwemmers en ouders/verzorgers aan welke wedstrijden je kan deelnemen.

  Maak je interesse kenbaar bij de trainer/coach via het contactformulier

  De actuele informatie over de wedstrijden kun je vinden in onze Kalender

 • Contactformulier Selectie

 • Trainingen

  LANDTRAINING

  Naast het zwemmen wordt er ook aandacht besteed aan landtraining voor de selectie.We werken hier aan stabiliteits oefeningen en een lichte krachttraining. Op het 'droge' trainen is erg belangrijk voor een zwemmer. Het bevordert de houding, spierspanning en helpt bij het voorkomen van blessures. Het is de bedoeling dat de zwemmers deze oefeningen ook thuis en ter voorbereiding van een wedstrijd uitvoeren.

  De landtraining vindt eenmaal per maand op zaterdagochtend plaats in de gymzaal van het Dorpshuis Tricht.

  50 METER-BAD TRAINING

  Verder traint de selectie in het 50 meter bad van Dordtrecht en Utrecht. Deze training vindt 1 keer per maand op zondagochtend plaats en heeft tot doel de leden van de wedstrijdselectie voor te bereiden op het zwemmen van wedstrijden in de lange baan. Aan deze training zijn beperkte kosten verbonden.

  Wil je meedoen, overleg dit dan eerst met je trainer en geef je op bij het wedstrijdsecretariaat van de selectie.

 • Kalender


  apr
  20
  Minioren circuit deel 6

  Zwembad de Sportwaard, Zaltbommel

  Aanwezig: 15:00 uur Inzwemmen en juryvergadering: 15:30 uur Aanvang wedstrijd: 16:00 uur

  De activiteit duurt de gehele dag

 • Clublogo