Selectie

Informatie avond maandag 5 en 7 september

Informatie avond maandag 5 en 7 september

Aanstaande maandag 22 augustus, beginnen de trainingen en daarna vanaf 15 september starten ook de wedstrijden weer.

Om de gang van zaken rondom trainingenen wedstrijden nader toe te lichten nodigen wij zwemmers en ouders uit voor een informatieuurtje. 

Wanneer:

Swimkick: Voor alle zwemmers die zwemmen op woensdgag 18.30 uur tot 19.15 uur op woensdag 07 september voorafgaand aan de training van 17.45 tot 18:30 uur.

Minioren: Voor alle zwemmers (minioren) die zwemmen op de maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur en/of vrijdag van 17.30 uur tot 18.30 uur vindt de bijeenkomst plaats op maandag 05 september van 19:30 uur tot 20;15 uur.

Junioren en Senioren: Voor de junioren, jeugd en senioren is de bijeenkomst op maandag 5 september van 20:30 uur tot 21:15 uur.

Waar

In de hal van het zwembad.

Wij hopen jullie en je ouders allemaal te zien!

Herstart zwemmen vanaf 19-05-2021

Na lang wachten en hopen is dan eindelijk zover.

Vanaf woensdag 19 mei worden de zwembaden weer geopend en mogen we als vereniging weer zwemmen.

Dat is natuurlijk heel erg goed nieuws en onze trainers en vrijwilligers kunnen niet wachten om weer met jullie aan de slag te gaan.

Maar zoals de premier heeft aangekondigd, moeten we nog wel een klein voorbehoud maken. De zogeheten “pauzeknop” kan begin volgende week nog worden ingedrukt en daarmee wordt deze versoepeling uitgesteld. Echter we kunnen ook niet wachten tot het laatste moment om jullie te informeren, zodat jullie en wij ons kunnen voorbereiden op deze heropening. Houd daarom de nationale berichtgeving in de gaten en wij zullen jullie via mail, facebook en onze website informeren.

Protocol:

Het zwemprotocol is aangepast in lijn met de nieuwe richtlijnen van de overheid, maar vergt nog afstemming met het zwembad om de laatste details in te vullen. De actuele versie is bijgevoegd en staat ook op onze website. Daar vind je ook de actuele trainingstijden en verdeling naar leeftijd van iedere zwemgroep.

Onze insteek is om ons laatste zwemprotocol het handhaven, maar daarbij de groepsgrootte voor leden vanaf 18 jaar van 20 naar 30 personen uit te breiden. Dit betekent voor de selectie en masters dat we met meer zwemmers tegelijk kunnen zwemmen. Let wel, we moeten op deze verruiming nog finaal akkoord krijgen, maar we denken dat het mogelijk is. Daarbij hoort ook ons nadrukkelijk verzoek aan een ieder de afstandsregels in en rondom het bad goed op te volgen. Doe dit voor jezelf en je medelid, zodat we veilig kunnen blijven zwemmen.

Lees dus het protocol aandachtig door en bespreek dit als ouder/verzorger met onze jongere zwemmers, zodat we voorbereid en soepel van start kunnen gaan.

Samengevat betekent dit het volgende:

  1. Alle leden tot en met 17 jaar kunnen zonder beperkingen weer zwemmen.
  2. Voor leden vanaf 18 jaar gelden beperkingen. Dit betekent dat er met maximaal 6 personen per baan en 30 zwemmers per keer in dezelfde ruimte kan worden gezwommen.
  3. Er zijn geen wedstrijden.

Heb je nog vragen, laat het ons weten. Je kunt daarvoor met het aanspreekpunt van jouw zwemgroep contact opnemen. De contactgegevens staan op onze website bij iedere zwemgroep vermeld.

We wensen jullie opnieuw weer veel zwemplezier!

 

Start zwemseizoen - Nieuw Zwemprotocol per 31-08-2020

Beste zwem(st)ers, ouder(s), verzorger(s), 

Vanaf maandag 31 augustus starten we met ons zwemseizoen. We hebben ons zwemprotocol aangepast in lijn met de huidige richtinglijnen van het RIVM.

Samengevat zijn de wijzigingen als volgt:

  • Iedereen kan weer zwemmen op de bekende zwemtijden en met een reguliere bezetting.
  • In het badwater zelf hoeven we geen 1,5 meter afstand aan te houden.
  • Buiten het badwater geldt de 1,5 meter afstandsregel wel voor leden van de Selectie, Masters en alle vrijwilligers.
  • De kantine kan weer worden gebruikt om elkaar te ontmoeten. Houd ook hier de 1,5 meter in acht en gebruik zoveel mogelijk een vaste zitplaats.

Het bijgaande protocol wordt ook verstuurd in de nieuwsbrief .

Houd dus onze berichtgeving via de nieuwsbrief, website van facebook in de gaten voor het actuele nieuws.

TRAININGEN

We hervatten alle trainingen aanstaande maandag 31 augustus 2020.

Zoals gemeld kunnen we de door de afstandsregels geen informatieavond houden. Onze trainers zullen tijdig alle zwemmers benaderen waarvoor er iets verandert in trainingstijd of trainingsgroep. Je trainer is het aanspreekpunt voor al je vragen.

Heb je nog vragen en wil je ons mailen, dan kan dit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEDSTRIJDEN

We zijn druk bezig om weer wedstrijden te kunnen organiseren. Dat levert ons nogal wat hoofdbrekens op en vragen die we nog niet allemaal hebben ingevuld. Het kan dus zijn dat we de indeling van zwemmers en de wijze waarop we de wedstrijd regelen nog verandert.

Onze inzet zal zijn om het voor onze zwemmers weer mogelijk te maken om deel te nemen aan wedstrijden, maar dat we dat alleen op veilige en verantwoorde wijze willen doen.

Check de zwemkalender voor actuele tijden en houd onze berichtgeving in de gaten.

Bestuur, trainers ZV Olympia

Extra trainingsavonden vanaf 06-07-2020

Beste zwem(st)ers, ouder(s), verzorger(s), 

We hebben kunnen regelen om 2 weken langer door te trainen. Dat is een mooie verleninging van dit bijzondere seizoen.

De zwemmers van de Swimkick, Minoren en Selectie kunnen van 06 tot en met 17 juli trainen op de tijden zoals gebruikelijk in de afgelopen weken.

De zwemmers van de masters hebben aangegeven van deze mogelijkheid geen gebruik te willen maken, dus de masters trainen nietdoor.

Na 17 juli zijn er geen traingen meer en houden we zomervakantie. 

Check de kalender voor actuele tijden en houd onze berichtgeving in de gaten.

Bestuur, trainers ZV Olympia

 

Extra trainingsavonden

Beste zwem(st)ers, ouder(s), verzorger(s), 

We hebben een aantal extra trainingsavonden kunnen invullen. Vooralsnog zijn 18 juni, 25 juni en 02 juli 2020 als extra trainingsavond gepand.

Check de kalender voor actuele tijden en houd onze berichtgeving in de gaten.

Bestuur, trainers ZV Olympia

 

Herstart zwemtrainingen

Beste zwem(st)ers, ouder(s), verzorger(s) en Masters, na ruim 8 weken is het zwemmen weer mogelijk!  

Onze zwemtrainingen starten weer op maandag 18 mei 2020!

Zoals nu de hele maatschappij is veranderd, is ook het zwemmen/ trainen niet meer als voorheen. We hebben te maken met nieuwe regels waar we ons voorlopig aan moeten houden om te kunnen blijven zwemmen. De regels staan in het protocol in de bijlage. Je hebt dit ook via onze mail ontvangen. 

Nadrukkelijk het verzoek voordat je gaat trainen: Lees het protocol goed door en meld je vragen vooraf via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door de beperkingen hebben we onze zwemtijden moeten aanpassen en hebben we deelnemers verdeeld over vooraf vastgestelde groepen. Daarbij mogen de groepen met deelnemers in de leeftijd vanaf 12 jaar uit maximaal 16 personen bestaan en mogen verschillende leeftijdsgroepen niet gelijktijdig zwemmen.

We hebben dus een nieuwe indeling moeten maken en bepaald wie wanneer kan komen zwemmen. Daarin is rekening gehouden met zoveel mogelijk bij ons bekende factoren en hebben we geprobeerd om iedereen zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

We hopen dat deze maatregelen van tijdelijke aard zijn en we op enig moment weer terug kunnen keren naar ons vertrouwde ritme. Tot die tijd vraagt het van iedereen flexibilteit en begrip om zoveel mogelijk plezier te beleven binnen de noodzakelijke begrenzingen.

Via de mail heb je een overzicht ontvangen wanneer je kunt trainen en we hopen van harte dat jullie je hierin kunnen vinden. Het echter bijna niet mogelijk om te schuiven, maar geef je onmogelijkheden door aan onze secretaris Carmen Kilian via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We doen dan ons uiterste best om samen een oplossing te vinden.

Training vrijdag 22 mei 2020: Op deze dag na Hemelvaart wordt normaliter niet getraind, maar we doen ons best om op deze dag welte kunnen trainen. Houd onze berichtgeving hierover in de gaten.

Tot slot: wij zijn er klaar voor en kijken er naar uit om jullie allemaal weer te zien.

Tot volgende week 😊

Bestuur, trainers en vrijwilligers ZV Olympia

Bijlage: protocol veilig zwemmen

Herstart zwemtrainingen - stand van zaken

Beste zwem(st)ers, ouder(s), verzorger(s) en Masters,

Iedereen heeft het nieuws waarschijnlijk gezien "de zwembaden gaan weer open en we mogen weer gaan zwemmen vanaf 11 mei."

Dat is heel mooi nieuws, maar er zitten wel restricties aan ivm met Corona-proof trainen. Die restricties zijn best wel zwaarder dan we hadden verwacht en zorgen voor nogal wat organisatorische kopzorgen. We willen het in een keer gelijk goed regelen voor iedereen en er zullen onder andere aangepaste indelingen gemaakt moeten worden. 

We zijn ook afhankelijk van het zwembad en hebben ons dus aan vele regels te houden. Daarom gaan we NIET al aanstaande maandag 11 mei 2020 van start maar maandag de 18 mei 2020.

Komende week gaan we een planning maken van wie wanneer mag/kan komen trainen. Het is wel duidelijk dat we maar met een beperkt aantal zwemmers per keer mogen zwemmen; een stuk minder als we tot nu toe gewend waren. Dus dat is best wel een dingetje en zal goed uitgewerkt moeten worden.

We gaan komende week in overleg met de trainers of om tafel om een nieuwe (hopelijk tijdelijke) indeling te maken van alle zwemmers. Je zal dus misschien voorlopig maar 1x per week kunnen trainen, dit om iedereen badwater te kunnen geven. Maar 1x per week is beter dan niets toch?

We proberen ook zoveel mogelijk te kijken wie met wie gaat zwemmen, je hebt toch je maatjes in het bad. Ook met jullie agenda moeten we rekening houden maar helaas zal dat beperkt zijn. Schuiven zal lastig zijn.

Dus komende week krijgen jullie een mail wanneer je ingedeeld bent. Mocht je ECHT NIET die dag kunnen dan horen wij dat graag en gaan we kijken wat we kunnen regelen. De beperkte ruimte die we hebben op basis van onder andere de 1,5m regel, proberen we zo goed als mogelijk te benutten.

Dus kortom, wees niet teleurgesteld nog even een weekje niet te kunnen trainen, we zijn er druk mee bezig! Houd je mail in de gaten en reageer alleen als dat echt nodig is, zodat we vanaf de 18e weer het water in kunnen.

Voor de masters op de maandagavond geldt hetzelfde. Beperkt aantal zwemmers per keer waarvan de details nog niet allemaal bekend zijn. Zodra het precies duidelijk is wat de regels zijn en hoe we kunnen indelen, zullen we jullie ook hierover deze week berichten.

Dus komende week mail in de gaten houden en vanaf de 18e weer lekker zwemmen 😊

Namens het bestuur en trainers

ZV Olympia Minioren/swimkick-sterrenplan instuif Nieuwe Jaar!

ZV Olympia minioren instuif nieuwe jaar!

Wat is een goede warming up?

Welke lichaamsoefeningen zijn goed voor minioren?

Wil je antwoord krijgen op deze vragen, kom dan naar de landtraining speciaal voor minioren.

De training is voor alle minioren en zwemmers sterrenplan.     

Ouders zijn ook welkom voor een kop koffie of drankje!

Datum: 5 januari 2019

Waar: Dorpshuis Tricht

Tijd: 14.30-16.30 uur.

Dus geef je op voor 22 december op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We rekenen op jullie komst!

Zwemcommissie ZV Olympia

Vragen? Mail to: harriëDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gelderse korte baan kampioenschappen

Afgelopen twee weekenden waren de Gelderse korte baan kampioenschappen te Nijmegen. 18 Zwemmers van Olympia hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Het zijn twee mooie sportieve weekenden geworden met hele mooie uitslagen. 5 Clubrecords en 26 nieuwe persoonlijke records!

Laatste wedstrijd nationale competitie 2016/2017

 

De zwemmers van Olympia gingen zaterdag in Houten en Culemborg het water in voor de laatste punten in de nationale competitie. In Houten werden er maar liefst 54 persoonlijke records verbroken. Het begon met een mooie derde plaats op de 4x50 wissel met Toby Uebesezig, Vincent Wijnands, Per Boomers en Fran Schonenberg. Op de 100 school wist Romy van Maurik met een mooi PR tweede te worden. Op deze afstand ook een PR voor Renee Burgers. Zij zwom op elke afstand deze wedstrijd een PR.

Swimcup 2017 lange baan

Swimcup lange baan 2017

Van 6 tot en met 9 April werd in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband zwembad de swimcup gezwommen. Toppers uit de hele wereld kwamen hier aan start. Ook de toppers van Nederland natuurlijk en drie waren van Olympia. Romy van Alphen, Youri Kool en Felicia Emanuelson zwommen een of meerdere afstanden op dit mooie kampioenschap. Donderdag, vrijdag en zaterdag  vertrok Romy naar Eindhoven, en zwom hele mooie tijden op de 50,100 en 200 rug, de 50 en 100 vlinder. Op de 200 rug werd zij maar liefst 31ste van dit toernooi een prachtige prestatie tussen al deze topzwemmers. Youri en Felicia gingen zondag naar Eindhoven. Felicia startte op de 50 school. Iets boven haar PR werd zij 61ste. Youri wist op de 50 vlinder zijn tijd met maar liefst 5 tiende te verbeteren en werd 40ste. Hele mooie resultaten voor deze drie op dit mooie kampioenschap.

Gelderse Kampioenschappen lange baan

Twee weekenden zijn er 13 zwemmers in totaal naar Nijmegen afgereisd om deel te nemen aan de Gelderse kampioenschappen lang bad. Allemaal hadden zij één of meerdere limieten behaald het afgelopen seizoen om mee te mogen doen.

Gelderse B Kampioenschappen

Afgelopen weekend werden in Doetinchem de Gelderse B Kampioenschappen gezwommen.

Dit jaar was er helaas maar een kleine delegatie van Olympia. Niet omdat er geen limieten behaald waren maar school en werk gooide roet in het eten. Thijs de Geus, Britt Biemans en Manon Vermeulen vertegenwoordigde ons cluppie.

Nationale zwemcompetitie deel 1

Afgelopen zaterdag zwommen  in totaal 79 zwemmers het eerste deel van de NZC. Een groep van 41 reisde af naar Doetinchem en 38 zwemmers gingen naar Culemborg. In Doetinchem werden 55 persoonlijke records gezwommen en in Culemborg maar liefst 89. Ook waren er bij beide ploegen veel podium plaatsen.

minioren/junioren circuit deel 3

De groep zwemmers deze zaterdag die aan het minioren/junioren circuit deelnamen was maar liefst 35 zwemmers groot. Er stonden uitdagende afstanden op het programma. Die uitdaging zijn ze aan gegaan en hoe! Met 64 persoonlijke records en vele podium plaatsten kunnen de zwemmers en coaches terug kijken op een mooie wedstrijd.

Medailleregen op Gelderse B-kampioenschappen

Dit weekend gingen er 14 zwemmers ZV Olympia naar Arnhem om deel te nemen aan de Gelderse B Kampioenschappen korte baan. De wedstrijd begon voor Olympia met Jasper Meij , Bart van Eijkelenburg en Youri Kool op de 50 school. Alle drie zwommen een mooi persoonlijk record en was er goud voor Jasper en Youri.

Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2015

Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen korte baan.
Dit weekend werden in Tilburg de Open Nederlandse Kampioenschappen gezwommen. Ook hier waren Olympia zwemmers van de partij.

SWIMCUP Open Nederlandse Kampioenschappen

Vorige week was in Eindhoven de Swimcup/ONK lange baan. Vier zwemmers van Olympia hadden zich gekwalificeerd voor dit mooie grote toernooi waar ook grote zwemmers van heel de wereld aan mee deden. Voor deze grote zwemmers was het vooral een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische spelen deze zomer, voor onze zwemmers 'gewoon' de nederlandse kampioenschappen lange baan. Youri Kool, Latascha Kilian, Frederique Stuit en Romy van Alphen reisden één of meerdere dagen af naar Eindhoven. Ondanks dat de zwemmers niet altijd tevreden waren over hun prestaties, was het een mooi toernooi en mogen ze trots zijn op het feit dat zij daar toch maar weer aan mee mochten doen. De dames zaten elke keer rond hun eigen tijd. Romy behaalde de c-finale op de 200 rug en Youri zwom drie nieuwe clubrecords.

Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen korte baan 2016

Vorig weekend werd de ONK korte baan gezwommen in Hoofddrop. Tussen vele grote zwemmers hadden zich 5 zwemmers van Olympia ook gekwalificeerd voor deze wedstrijd. Romy van Alphen, Latascha Kilian,, Felicia Emanuelson, Frederique Stuit en Youri Kool kwamen uit op één of meer afstanden. Ondanks dat het nog erg vroeg in het seizoen is waren de resultaten goed. Allen zwommen rond hun PR, voor Felicia was er een mooi PR op de 100 wissel en Youri wist maar liefst een halve seconde van zijn 50 vlinder tijd af te zwemmen. De dames kwamen ook uit op de 4x100 en 4x200 vrij. Ook hier als altijd lieten ze zien een goed team te zijn.

                  

Nationale zwemcompetitie deel 1

Zaterdag gingen in totaal 84 zwemmers met hun trainers/begeleiders naar Culemborg om het eerste deel van de nationale competitie te zwemmen. Voor sommige hun eerste wedstrijd ooit, voor andere kijken waar staan we nu zo aan het begin van een nieuw seizoen. De groep die in de regio zwemt, 45 zwemmers, begon om 14.00 en ging om 16.30 naar huis met 21 podiumplaasten en 69 persoonlijke records.

Daarna gingen 39 zwemmers van de B-competitie de strijd aan met ZVV, Wijchen en de Meer. Rond 20.30 konden zij tevreden naar huis gaan met 29 podiumplaasten en 44 persoonlijke records.

Het was een goede mooie dag voor Olympia daar in Culemborg. Het volledige verslag kunt u lezen op onze FB pagina of in het lezersnieuws van NieuwsbladGeldermalsen.

Clubkampioenschappen ZC 90

Vandaag was een super spannende dag voor vele jonge zwemmers van Olympia. De Clubkampioenschappen van ZC'90 in Culemborg. Veel kinderen moesten nieuwe afstanden zwemmen en voor vier zwemmers van het Sterrenplan was het zelfs de aller eerste zwemwedstrijd ooit!! De PR's vlogen ons werkelijk waar om de oren, wat een toppers allemaal. Vele eerste tweede en derde plaatsen werden bezet door de zwemmers van Olympia. En als klap op de vuurpijl kregen alle zwemmers een mooie prijs mee naar huis.

Vlinderslagclinic

Afgelopen zondag kwamen alle trainers in het zwembad bijeen voor een vlinderslagclinic. De vlinderslag is de moeilijkste slag voor een trainer om goed uit te leggen aan een zwemmer.Nav de trainerscursus 2 hebben Koen en Harriëtte dmv filmpjes en instructie alle andere trainers handvaten gegeven om in de toekomst deze slag nog beter te kunnen uitleggen. Het is een leerzame, gezellige middag geworden. Na de theorie gingen de trainers zelf het water in om stap voor stap de vlinderslag door te nemen. Aansluitend hebben zij met zijn allen een hapje en een drankje genomen.

 

Lange afstand kampioenschappen

Lange Afstand Kampioenschappen

2 Maart te Nijmegen werden de Regionale Lange Afstand Kampioenschappen gezwommen.

In het 50 meter bad werden de 400 wissel, 800 vrij en 1500 vrij gezwommen. Britt Biemans en Vera van Breda zwommen de 800 meter , voor beide een PR. Ze werden respectievelijk 5e en 6e. Youri Kool zwom de 400 wissel en met een mooi persoonlijk record werd hij 4e. Eremetaal werd er door de Olympia zwemmers behaald op de 1500 vrij. Met allemaal een persoonlijk record was er voor Romy van Alphen goud, voor Jasper Meij en Nienke Verploeg zilver en behaalde Frederique Stuit brons.

Tweede team Nationale Zwemcompetitie zeer succesvol

Voor de tweede ploeg van ZV Olympia die deelneemt aan de Nationale Zwemkompetitie in de regio klasse werd de wedstrijd afgelopen zaterdag in Rhenen gezwomen. Met een totaal van 38 persoonlijke records en diverse eerste, tweede en derde plaatsen is dit een zeer succesvolle wedstrijd geweest.

Meteen in progr. 2 werd de eerste heren estafette-ploeg op de 4 x 50 m. vrije slag al derde en wist de tweede ploeg hun record met maar liefst 16 sec. te verbeteren. Bij de jongste jongens waren de ere-plaatsen beide voor ZV Olympia: op de 25 m. schoolslag werd Rick van Meenen eerste en Mathijs Takken tweede. Op de 50 meter vrije slag waren de rollen omgekeerd: Mathijs eerste en Rick tweede. Bij de meisjes op de 25 meter schoolslag wist Elise van der Wielen een tweede plaats te halen, op de voet gevolgd door Esmee Burgers. Op de 50 m. vrije slag wist Esra van Breda de derde plaats te halen. Voor Danielle Pak was er op de 50 m. vrije slag een mooie derde plaats en in dezelfde leeftijd voor Emma van Wijck een derde plaats op de 25 m. schoolslag. Bij de jongens in dezelfde leeftijd was er een tweede plaats voor Vincent Wijnands op de 50 m. vrije slag en een derde plaats op de 25 m. schoolslag. De gemende estafette-ploeg die bestond uit Mathijs, Elise, Rick en Esmee werd op de 4 x 25. vrije slag tweede.

De persoonlijke records staan op naam van: Rick, Mathijs, Max van Gasteren, Elise (2x), Esmee (2x), Lysanne, Esra (2x), Daphne van der Wielen (2x), Inke Versluis (2x), Dewy van Sandwijk, Danielle Pak, Naomi van den Berg (2x), Rowena Martis (2x), Joyce de Haan, Vincent Wijnands (2x), Angelo Jonkers (2x), Tobey van Dijk, (2x) Christian Khory, Weronika Schatton, Per Bomers, Stin Thielen, Oscar Zeijlmans van Emmichoven, Frank Schonenberg, Leon van den Burg, , Renee Burgers, Barbera Terluin, Wouter Grieser en Romy van Ommeren,

De laatste wedstrijd in deze competitie wordt gezwommen op zaterdag 16 april weer in Rhenen.

Slot Nationale B-Competitie

Het slot van de Nationale Competitie 2015/2016

Vandaag te Alblasserdam werd het laatste deel van de B-competitie gezwommen.

De ploeg was vandaag wat uitgedund maar des al niet te min wisten de zwemmers vele PR’s, ereplaatsen en mooie punten te scoren. In deze landelijke competitie staat de ploeg tot nu op een mooie 10e plaats (van de 31 deelnemende ploegen), weet zeker dat Olympia na vandaag deze positie zal behouden. Het was vooral voor de oudere zwemmers een zwaar programma met oa de 200 wissel en 200 vlinder op het programma. Een snel wedstrijd met weinig rust tussendoor. Naast techniek en kracht werd ook het mentale deel van de zwemmers op de proef gesteld. Jezelf weer helemaal oppeppen voor de volgende race als je net het water uit komt..die knop moet om en weer verder. De wedstrijd begon met de estafette 4x200 vrij voor de heren. Freek van Willigen, Jasper Meij, Remco van Eck en Youri Kool wisten met 14 seconden sneller dan hun inschrijftijd als tweede aan te tikken. Verder waren er nog hele mooie persoonlijke records voor: Twan Bakker (100school), Jack Beaujon (200 vrij en 100 school), Britt Biemans(200 vrij), Nicky Biemans(100 rug), Bart van Eijkelenburg (100rug en 200 school), Felicia Emanuelson(200 vlinder), Kjetil van Gasteren(100 vrij), Milan Kers(100 vrij en 50 vlinder), Latascha Kilian(200 vlinder), Rowan Kilian(50 vrij), Robert-Jan Kleijwegt (200 vrij en 100 school), Jasper Meij(100 vrij), Sascha Meij(100 vrij en 50 vlinder), Frederique Stuit(200 rug), Manon Vermeulen(200 vrij), Maud Verploeg(100 vrij en 50 vlinder), Lynn Visschers(200 rug), Ine Wijna(200 vrij en 100 school), Freek van Willigen(200 vrij en 200 rug) en Job van Willigen(100 school). Verder waren er voor de zwemmers van Olympia ook ereplaatsten en wel voor: Romy van Alphen, Jack, Nicky, Anika, Latascha, Youri, Manon de Ridder, Frederique, Freek ,Job, 4x50 vrij jongens en 4x100 wissel meisjes. Allemaal mooie resultaten. Bart Schonenberg, Nienke Verploeg, Thijs de Geus en Sophie van Heezik zwommen rond hun eigen tijden deze wedstrijd. Het kan en hoeft niet altijd een PR te zijn, juist de stabiliteit is zo belangrijk. Wat ook zeker vernoemd mag worden zijn de prestaties van de ‘oudere’ zwemmers. Zij die al jaren zwemmen bij Olympia en een voorbeeld zijn voor alle jonge zwemmers. Elke keer weten ze zichzelf weer uit te dagen en seizoen PR’s te zwemmen. Iris Ebben die een mooie tijd neerzette op de 200 vlinder en haar tijd op de 50 vrij wist te verbeteren. Ook Edwin van Eck en broer Remco en Thom Versteegh wisten snellere tijden te zwemmen. Juist deze groep naast de jonge zwemmers maakt dat Olympia het zo goed doet in de competities.

Limietwedstrijd Amersfoort

Met de kampioenschappen lange baan in het vooruitzicht zijn Nicky Biemans, Rowan Kilian, Bart van Eijkelenburg, Thijs de Geus, Jasper Meij, Job van Willigen, Anika Kilian, Nienke Verploeg en Freek van Willigen van Olympia naar Amersfoort gegaan voor hun eerste 50 meter bad wedstrijd. Altijd weer even wennen het 50 meter bad, maar er zijn weer mooie resultaten behaald. Allemaal wisten hun piek tijden van het vorige seizoen te behalen en sommige wisten zelfs nu al PR’s te zwemmen. Bart wist een nieuwe tijd te zetten op de 100 vrij en ook Jasper, Freek en Job hadden hier een PR. Voor Rowan was er een PR op de 100 vlinder en voor zus Anika op de 200 school. Freek verbeterde zijn tijd ook nog op de 50 en 100 school. Broer Job behaalde nog een PR op de 50 vrij. Jasper zwom een snellere tijd op de 200 vrij en op de 400 vrij zette hij een hele mooie tijd neer die gelijk goed was voor een nieuw clubrecord. Al met al weer een succesvolle wedstrijd.

 

Nationale Jeugd en Junioren Kampioenschappen

Nederlandse junioren/jeugd Kampioenschappen korte baan.

In Amsterdam werd de NJJK gezwommen. Freek van Willigen had zich hiervoor gekwalificeerd op de 100 school. Hij ging aan start als 16e geplaatst en tikte met een mooi PR en clubrecord, 1.10.12 als 13e van Nederland aan. Een mooi resultaat voor Freek en coach Stefan.

Gelderse B-Kampioenschappen

Dit weekend gingen 16 zwemmers van Olympia naar Zutphen voor de GWBK. Het is een weekend van snelle tijden ,mooie medailles en vele vierde plaatsen geworden. Britt Biemans stond tweemaal op het startblok. Op de 100 vrij zwom ze met mooie verbetering van haar tijd naar een vierde plaats. Op de 100 school zwom ze maar liefst 5 seconden van haar tijd en ook hier voor haar een vierde plaats. Zus Nicky zwom dezelfde twee afstanden en het resultaat, twee mooie PR’s en tweemaal vierde. Nick Alink mocht driemaal starten: 100 vrij, 100 school en 50 vlinder. Op de 100 school werd ook hij vierde. Rowan Kilian zwom de 100 rug, 100 vlinder en de 200 wissel. Ook voor hem een vierde plaats op de laatste twee afstanden. Bart van Eijkelenburg zwom de 100 vlinder samen met Rowan. In een super spannende race zwom hij één tiende sneller en stond daarmee op het podium, brons voor Bart. Bart Schonenberg kwam tweemaal aan start. Op de 100 rug ging het niet helemaal als hij gehoopt had, maar op de 50 vrij verbeterde hij zijn PR ruim, 28.07 was zijn eindtijd. Voor Frederique Stuit mocht viermaal starten en zwom naar een nieuw persoonlijk record op de 100 school. Manon de Ridder verbeterde haar tijd op de 100 vrij en de 100 rug. Haar race op de rug bracht haar naar het podium, brons voor Manon. Jasper Meij en Thijs de Geus kwamen uit op de 100 vrij. Jasper zwom zijn eigen tijd en Thijs wist zijn tijd te verbeteren en zwom onder de 1.10. Job van Willigen kwam ook uit op de 100 vrij en naast een PR , 1.05.17 wist hij ook zilver te bemachtigen. Zijn tweede zilveren medaille behaalde hij met de 100 rug. Latascha Kilian zwom op de 50 rug naar goud. Dit deed Nienke Verploeg ook. Haar tweede gouden medaille was voor haar race op de 100 rug. Verder verbeterde haar tijd ze nog op de 50 vrij en 100 vrij in de estafette. Anika Kilian zwom de zoveelste vierde plaats voor Olympia op de 100 rug. Op de 50 vrij zwom zij met een PR naar zilver en was er goud voor haar op de 100 vrij en 50 vlinder. De laatste medaille van dit weekend ging naar de jongste van de ploeg Vera van Breda. Ze moest lang wachten voor ze aan start mocht op de 200 wissel , maar het wachten was het waard. Met een verbetering van maar liefst 11 seconden klom ze het podium op om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Dit weekend waren er twee estafettes voor Olympia. Nienke, Nicky, Lynn Visschers en Anika zwommen de 4x100 vrij en Manon, Anika, Nienke en Lynn de 4x100 wissel. Als jongste zwemmers in deze races lieten ze zien zeker al met de dames mee te kunnen komen. Op beide afstanden werden hun inschrijftijden ruim verbeterd en zwommen ze op de vrij van een zevende naar een vierde plaats en op de wissel van vijf naar vier.

kijk voor meer foto's op: http://1drv.ms/20pKNKd

Nationale B competitie deel 3

Dit weekend stond in teken van de nationale competitie. De ene groep zwemmers van Olympia vertrok naar Alblasserdam de andere groep bleef dichterbij huis en zwom in Geldermalsen hun wedstrijd. In Alblasserdam begon het met de estafette 4x200 vrij voor de dames Romy van Alphen, Felicia Emanuelson, Frederique Stuit en Latascha Kilian, een tweede plaats was het resultaat.

Daarna kwamen de jongste dames aan start op de 100 school. Hier begon de PR regen. Voor Maud Verploeg, Sascha Meij, Sophie van Heezik, Manon Vermeulen en Kim Klaassen allemaal ruime verbeteringen van hun tijd. Ook op de 50 rug later in de middag voor alle vijf een PR.Kjetil van Gasteren kwam uit op de 100 school en 50 rug. Op de laatste afstand zwom hij een mooie nieuwe tijd. Manon de Ridder werd eerste op de 100 rug met een nieuw PR. Ook voor Sandy Klaasen, Britt Biemans en Vera van Breda een PR op deze afstand. Zij gingen ook te water voor de 200 school. Een pittige afstand die voor allemaal goed verliep… Vele seconden werden er van hun oude tijden af gezwommen en voor Manon een tweede ereplaats ze werd derde. Ook Job van Willigen, Twan Bakker, Robert-Jan Kleijwegt en Jack Beaujon zwommen de 200 school. Twan zwom zijn eigen tijd en voor Job, Jack en Robert-Jan een PR en zij werden respectievelijk 2e, 3e en 4e. Op de 100 rug was er ook een PR voor Twan, Jack en Robert-Jan. Jasper Meij, Bart van Eijkelenburg, Lance Schroten , Thijs de Geus, Nicky Biemans en Anika Kilian zwommen de 100 vrij en 200 wissel. Voor Jasper, Bart en Lance een PR op de 200wissel. Voor Anika een PR op de 100 vrij en op beide afstanden werd zij eerste. Nicky werd tweede op de 100 vrij en derde op de wissel. Marieke Verweij de Geus zwom ook de 100 vrij en had hier een mooi PR. Voor Freek van Willigen, Rowan Kilian, Frederique Stuit, Lynn Visschers , Daphne Pippel en Nienke Verploeg stond de 100 vlinder en 200 wissel op het programma. Voor Freek, Daphne en Frederique een PR op de 100 vlinder en op de 200 wissel zwommen Freek en Nienke sneller dan hun inschrijftijd.

Voor de oudste zwemmers Romy, Felicia, Latascha, Iris Ebben, Youri Kool, Bart Schonenberg, Remy Ebben en Remco van Eck was er een zwaar programma. 100 Vrij, 200 rug, 200 school en 50 vlinder. Romy werd tweede op de 200 rug en derde op de 50 vlinder. Latascha werd derde op de 200 school. Op deze afstand werd Felicia eerste met een PR. Ook op de 50 vlinder zwom zij een PR. Bart zwom een PR op de 200 school en 50 vlinder. Youri zwom naar een PR op de 200 school en 200 rug. Zijn tijd op de 200 rug was ook gelijk weer een clubrecord voor Youri.

Met de vele ereplaatsen, PR’s en andere snelle tijden hebben ze met zijn allen wederom mooie punten gescoord in deze nationale competitie.

Gelderse Winterkampioenschappen 2016

Dit weekend werden er in Doetinchem de Gelderse Winter Kampioenschappen korte baan gezwommen. 13 Zwemmers van Olympia hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Het is een weekend geworden van mooie resultaten en meerdere podiumplaatsen. Romy van Alphen kwam 7x individueel aan start. Op de 100 rug was er goud voor haar en op de 100 vlinder brons.Britt Biemans zwom de 200 wissel en evenaarde haar eigen tijd.Remco van Eck zwom de 100 vrij en zijn tijd van 55.79 een mooie PR. Bart van Eijkelenburg zwom weer dichter naar de magische grens van de 1 minuut op de 100 vrij. Felicia Emanuelson zwom 5x en op de 50vrij, 100 vrij en 50 school een PR voor haar.Anika kwam 4x aan start en zwom rond haar eigen tijden. Latascha Kilian zwom 7x, allen rond haar eigen tijd.Rowan Kilian zwom een PR op de 100 vrij en 100 school. Jasper Meij verbeterde zijn tijd op de 200 vrij met ruim twee seconden en had een PR op de 100 vrij in de estafette.Frederique Stuit 6x aan start en op de 50 vlinder met een PR brons voor haar. Freek van Willigen zwom een PR op de 100 vrij en 100 school. Op de laatste afstand was het ook goed voor een zilveren medaille.Job van Willigen kwam uit op de 200 vrij. Hij zwom ijzer sterk maar door zenuwen stopte hij te vroeg, ging weer door, toont karakter, maar haalde daardoor niet het gewenste resultaat meer. Youri Kool zwom 4x dit weekend individueel en met hele mooie resultaten. Een PR op de 100 vrij, 50 vrij en 50 vlinder. De tijd op de laatste twee waren ook gelijk een nieuw clubrecord. Er werden ook vijf estafettes gezwommen door onze zwemmers. De jongens Rowan, Freek, Bart en Jasper zwommen de 4x100 vrij en 4x100 wissel. Respectievelijk zilver en brons. Rowan en Freek zwommen ook de 4x100 vrij bij de senioren mee samen met Remco en Youri. Met een mooi PR werden zij vijfde van Gelderland. De dames Romy, Felicia, Frederique en Latascha kwamen uit op de 4x100 vrij en wonnen zilver. Op zondag aan het einde van dit mooie weekend zwommen zij in een super spannende race de 4x100 wissel en werden derde.Brons voor de dames.De tijd van 4.33.34 was tevens goed voor een nieuw clubrecord.

 

 

  • 1
  • 2