ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Kampioenschappen

GBK 2017

Het weekend van de GBK

Dit weekend werd er in Zutphen de GBK gezwommen. Tien zwemmers van Olympia namen deel aan dit kampioenschap. Zaterdag beet Sacha Lagendijk de spits af op de 100 vrij. Dit deed zij geweldig.

Haar PR van ruim 5 seconden was goud waard! Naomi van de Berg zwom ook de 100 vrij , helaas speelde haar ziek zijn van de afgelopen week parten en ondanks dat ze alles gaf en mooi zwom kon ze haar tijd niet verbeteren. Vera van Breda wist haar doel te bereiken op deze afstand. Ze wilde zo graag onder de 1.10 zwemmen en dat deed ze,1.09.54. Op haar tweede afstand wist Sacha weer te scoren. Een PR en een bronzen medaille voor haar op de 50 rug. Net voor de pauze gingen Vera, Manon Vermeulen, Britt Biemans en Milou Lagendijk de strijd aan op de 4x100 wissel. Keihard zwommen de dames. Het gat wat Vera, Manon en Britt geslagen hadden moest Milou verdedigen tegen twee jaar oudere zwemmers. Nou knokken kan ze en deed ze. Met een verbetering van de totale inschrijftijd van maar liefst 8 seconden werden de dames derde. Thijs de Geus zwom de 50 vrij en wist daarop een mooi PR te zwemmen. Voor Britt was er ook een PR op de 100 school en op de 50 vlinder waar ze ook met brons mee naar huis ging. Koen en Carmen konden niet anders dan met een goed gevoel naar huis gaan. Zondag ging Koen samen met Harriette met de zwemmers naar deel twee. Ook deze dag werd zeer succesvol. Britt zwom met een PR op de 50 school naar brons en op de 100 vlinder ook een PR en zilver. Thijs wist op de 50 rug een snellere tijd neer te zetten en ging met brons naar huis. De dames Manon, Sacha, Vera en Britt wisten met ruime voorsprong naar goud te zwemmen op de 4x100 vrij. De 50 vrij was een zinderende race. 1 Tot en met 6 zwommen in de 35 seconden. Een nek aan nek race die gewonnen werd door Sacha (pr) en voor Milou een mooi PR van 3 seconden. De zusters Lagendijk bleven scoren. Op de 100 rug voor beide een grote verbetering van hun persoonlijk record. Voor Nicky Biemans was er een PR op de 200 wissel. En ook Britt zwom op deze afstand sneller dan haar inschrijftijd. Het weekend werd afgesloten met een estafette van de dames.  De 4x100 wissel. Nienke Verploeg, Nicky , Britt en Lynn Visschers stegen een plekje en werden vijfde. Al met al mooie resultaten, lachende gezichten trotse coaches.

Afdrukken E-mailadres