ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Gelderse korte baan kampioenschappen

Afgelopen twee weekenden waren de Gelderse korte baan kampioenschappen te Nijmegen. 18 Zwemmers van Olympia hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Het zijn twee mooie sportieve weekenden geworden met hele mooie uitslagen. 5 Clubrecords en 26 nieuwe persoonlijke records!

Nick Alink wist op de 50 en 100 school een PR te zwemmen. Romy van Alphen zwom een clubrecord op de 50 en 100 rug en won daarmee ook tickets voor de Open Nederlandse Kampioenschappen in december dit jaar. Verder was er zilver voor haar op de 200 en 400 vrij, 100 en 200 rug, brons op de 100 vlinder en 400 wissel en was er goud voor haar op de 50 rug. Voor Jack Beaujon was er een PR op de 100 vrij en op de 50 en 100 vlinder. Britt Biemans wist haar tijd te verbeteren op de 100 vrij. Felicia Emanuelson had een PR op de 50 en 100 school en haar race op de 50 school werd een derde plaats op het podium. Voor Anika Kilian was er succes op de 50 vrij en 50 vlinder. Ook voor broer Rowan was er een verbetering van zijn tijd op de 50 vlinder. Youri kool wist vriend en vijand te verrassen op de 100 school door een PR van maar liefst 4 seconden van zijn tijd te zwemmen. Zijn tijd 107.71 is ook gelijk een nieuw clubrecord. Verder was er ook een clubrecord voor hem op de 200 vlinder en 200 wissel en een PR op de 50 school. Voor zijn prestatie op de 200 vlinder stond hij op het podium, zilver voor Youri. Ymke Vermeulen wist haar tijd te verbeteren op de 100 vrij, 50,100 en 200 school en de 400 wissel. Verder won zij zilver voor alle schoolslag afstanden. Job van Willigen Had een PR op de 100 vrij, 50 vlinder, de 50 en 100 school. Ook hij stond op de het podium , werd derde op de 50 school. Freek van Willigen vergaarde brons op alle drie de school afstanden. Voor Latascha Kilian, Frederique Stuit , Nienke Verploeg, Manon de Ridder, Nicky Biemans, Jasper Meij en Britt Monker  waren er dit keer dan geen persoonlijke records maar alle hebben ze mooie races laten zien. Olympia deed ook tweemaal mee met een estafette. De dames Romy, Latascha, Anika en Felicia streden op de 4x100 vrij en gingen van de zevende naar de zesde positie en ook de mannen Nick, Rowan, Freek en Youri werden zesde op de 4x100 vrij. Mooie races, verrassende uitslagen, telleurstellingen en leermomenten, alles kwam aan bod dit kampioenschap. Koen en Carmen gingen in ieder geval met een tevreden gevoel naar huis na twee enerverende zwemweekenden.

Afdrukken E-mailadres