ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Nationale Zwemcompetitie

Laatste wedstrijd nationale competitie 2016/2017

 

De zwemmers van Olympia gingen zaterdag in Houten en Culemborg het water in voor de laatste punten in de nationale competitie. In Houten werden er maar liefst 54 persoonlijke records verbroken. Het begon met een mooie derde plaats op de 4x50 wissel met Toby Uebesezig, Vincent Wijnands, Per Boomers en Fran Schonenberg. Op de 100 school wist Romy van Maurik met een mooi PR tweede te worden. Op deze afstand ook een PR voor Renee Burgers. Zij zwom op elke afstand deze wedstrijd een PR.

Verdere persoonlijke verbeteringen waren er voor: Luna Al Bana, Esra van Breda, Evi van der Burg, Jolien van der Burg, Noah van Est, Daphne de Haan, Huibert Hak, Angelo Jonkers, Eline van Kessel, Eline van Leeuwen, Rick van Leeuwen, Emmy van Maurik, Romy van Maurik, Rick van Meenen, Romy van Ommeren, Lysanne Peterse, Dewy van Sandwijk, Weronica Schatton, Yentle van Straaten, Mathijs Takken, Jore Uebesezig, Toby Uebesezig ,Inke Versluis, Kevin de waal, Elise van der Wielen, Lotte van Wijk en Vincent Wijnands.Deze jonge ploeg heeft hele mooie resultaten behaald dit seizoen en zullen zeker weer gaan knallen het volgende seizoen. Er zit heel veel progressie in deze groep en vooral veel lol wat uiteindelijk het belangrijkste is.

In Culemborg gingen 33 zwemmers de strijde aan met Wijchen, Vaassen en Culemborg. Ook hier begon de wedstrijd met de estafette 4x50 wissel. Jasper Meij, Job van Willigen, Bart van Eijkelenburg en Rowan Kilian zwommen naar een tweede plaats. Op de zo zware 200 vlinder wist Youri Kool iedereen ruim achter zich te laten door een prachtig PR te zwemmen. Op de 200 wissel werd Latascha Kilian ook ruim eerste. Nienke Verploeg werd tweede op de 100 rug, een tweede en derde plaats voor Nicky Biemans en Anika Kilian op de 200 school. Op de 50 vrij Latascha eerste en Iris Ebben tweede. Derde plaats voor Jack Beaujon op de 100 school, Britt Biemans eerste op de 200 vrij, Youri eerst op de 50 vrij, Latascha tweede op de 100 rug en Freek van Willigen op de 100 vrij tweede. Voor Manon de Ridder was er een derde plaats op de 200 rug en werd Rowan Kilian derde op de 200 school. Derde eerste plaats voor Youri op de 200 wissel en voor Latascha ook wederom hoogste plaats op de 200 vlinder gevolgd door Frederique Stuit. Jack wist tweede te worden op de 200 vrij en Britt ging weer voor goud op de 100 school. Verder waren er mooie persoonlijke records voor: Twan Bakker, Naomi van der Berg, Nicky Biemans, Vera van Breda, Kjetle van Gasteren, Milan Kers, Robert-Jan Kleijwegt, Milou en Sacha Lagendijk, Jasper en Sascha Meij, Daphne Pippel, Manon de Ridder, Lance Schroten, Manon Vermeulen, Nienke Verploeg, Lynn Visschers, Freek en Job van Willigen. De wedstrijd werd afgesloten met de 4x200 vrij waar Jasper opende met een PR van maar liefst drie seconden. Het seizoen werd afgesloten met een mooie derde plaats voor Jasper, Freek, Bart en Youri.

De nationale competitie draait om punten voor de vereniging. Door de inzet en enthousiasme van alle zwemmers en natuurlijk de begeleiding mogen we zeggen dat we het met zijn allen zeker weer heel goed gedaan hebben.

Afdrukken E-mailadres