ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Jeugd Junioren Circuit

Junioren/Jeugd/Senioren circuit deel één

JS circuit deel 1

Dit seizoen hebben we geen Gelderse competitie meer. De KNZB heeft een nieuw circuit bedacht die ervoor moet gaan zorgen dat zwemmers zich meer breder gaan ontwikkelen. Individuele afstanden ,verplichte meters en voorrondes en finales. Nieuwe opzet, wennen voor iedereen. Zaterdag was deel 1 voor de junioren/jeugd sen senioren. Eén ploeg van Olympia zwom in Geldermalsen de andere in Lelystad. In Geldermalsen lag de organisatie bij Olympia zelf, een grote uitdaging voor onze jury. In Lelystad, waar ikzelf was, werd duidelijk dat het een grote uitdaging was voor de jury en geduld vroeg van de zwemmers. Wie zwemt de finale, wil je dat, afwegen, afzeggen, verwerken. In Lelystad betekende dit alles dat de wedstrijd bijna vier uur duurde. Daarna nog de medaille-uitreiking , dus pas rond half acht richting huis. Positieve en ook negatieve geluiden van coaches en zwemmers zullen naar de KNZB gestuurd worden ter evaluatie. Zoals in Lelystad zwommen er alleen maar Olympia zwemmers in de finale 200 rug dames/heren….Waar is de uitdaging dan nog. Al met al zal er goed geëvalueerd moeten worden door KNZB en verenigingen.

Dan de resultaten: die waren goed! Alle zwemmers hebben of rond hun inschrijftijd of een PR gezwommen. Niemand zwom onder zijn kunnen. Meerdere zwemmers kwalificeerden zich voor de finales. De Estafettes waren spannend en succesvol.

In Geldermalsen waren er podiumplaatsen voor Per Boomers, Marit Gouwentak, Eline van Kessel, Weronica Schatton, Anne Scheurwater, Frank Schonenberg, Lance Schroten, Barbara Terluin, Stin Thielen en Oscar Zeijlmans van Emminchoven.

In Lelystad voor Nick Alink, Romy van Alphen, Twan Bakker, Jack Beaujon, Nicky Biemans, Remy Ebben, Bart van Eijkelenburg, Felicia Emanuelson, Anika Kilian, Latascha Kilian, Rowan Kilian, Youri Kool, Jasper Meij, Britt Monker, Daphne Pippel, Bart Schonenberg, Frederique Stuit, Nienke Verploeg, Marieke Verweij de Geus, Lynn Visschers en Freek van Willigen.

Extra note: Jasper Meij....100 vrij onder de minuut!

In Lelystad eindigde de wedstrijd met een estafette 4x100 vrij mixed. Olympia had maar liefst vier teams. De winst ging naar het team van Nick, Romy, Latascha en Youri. De andere teams werden 4,5 en 6 met een mooie spannende strijd onderling (wat ook de bedoeling was ). Ze deden niet aan elkaar onder en was erg mooi om te zien hoe ze streden.

Voor de volledige uitslagen verwijs ik jullie naar de kalender waar de uitslag als bijlage van de wedstrijd geplaatst is.

Afdrukken E-mailadres