ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Nationale Jeugd en Gelderse B-Kampioenschappen

NJJK en dag 1 van de GBK

Vandaag weer een mooie dag voor zwemmers van Olympia.

Freek van Willigen vertrok in alle vroegte naar Dordrecht om daar zijn 100 school tijdens de NJJK te zwemmen. Hij werd 15e van Nederland. Een mooi resultaat.

Ook ging er een groep zwemmers naar Arnhem om daar deel te nemen aan de Gelderse B-Kampioenschappen. Het begon al goed met Nick Alink die op de 50 school brons behaalde. Daarna was het de beurt aan Britt Biemans die met een PR van 4 seconden goud mee naar huis nam. Ook Manon de ridder zwom zich naar het podium op deze afstand, brons voor haar. Jack Beaujon wist op de 100 vlinder maar liefst 7 seconden van zijn tijd te zwemmen en werd daarmee tweede. Anika Kilian ging van start op de 50 rug en met een PR van ruim 1 seconde was er goud voor haar. Na de pauze was het weer de beurt aan Nick die zich naar zilver zwom op de 50 vrij. Voor Manon Vermeulen en Lynn Visschers een mooi PR op de 100 school. Jack wist zijn 100 rug met een PR te verzilveren. Jasper Meij en Rowan Kilian zwommen beide een snellere tijd op de 100 rug. Voor Rowan goed voor zilver, Jasper helaas net naast het podium, hij werd vierde. Bart Schonenberg zwom rond zijn eigen tijd op deze afstand. Nicky Biemans en Nienke Verploeg zwommen deze dag beide 50 vlinder. Voor beide was er een PR en goud. In een super spannende race op de 200 wissel gingen Rowan en Jasper de strijd aan. Jasper zwom maar liefst 12 seconden van zijn tijd en Rowan had een PR van 3 seconden. Beide mochten het podium betreden, Jasper goud en Rowan zilver. Deze dag werd afgesloten met twee etsafettes. Als eerst mochten Nicky, Manon de Ridder, Nienke en Lynn te water op de 4x100 vrij. De race was super spannend , ze knokten keihard en Lynn die als laatste zwemmer te water ging beet zich vast en wist haar ploeg naar het podium te zwemmen, brons voor de dames. De mannen Bart, Nick, Bart van Eijkelenburg en Rowan zwommen de 4 x100 wissel. Net als bij de dames waren zij gemiddeld de jongste groep bij de senioren. Nick wist zijn PR van 4 jaar geleden op de 100 school te evenaren, Bart zwom een PR op de 100 vlinder en Rowan zwom onder de minuut op de 100 vrij..al met al een PR voor de heren en een mooie vierde plaats. Morgen dag twee van de GBK en ik verwacht dat we het seizoen goed zullen afsluiten. Succes allemaal.

Afdrukken E-mailadres