ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Gelderse kampioenschappen lang bad 2016

De Gelderse kampioenschappen lange baan zijn begonnen, en hoe!
De wedstrijd begon met de 4x100 vrij voor de dames Frederique Stuit, Felicia Emanuelson, Romy van Alphen en Latascha Kilian. In een super spannende race tot het laatste moment pakten zij, met een verbetering van hun inschrijftijd, zilver! De kop was eraf.Daarna werd er geknald op de 200 wissel. Jack Beaujon zwom hem voor het eerst in een lang bad en deed dit super. Job van Willigen zwom maar liefst drie seconden van zijn tijd en werd vierde.Youri Kool verbeterde zijn tijd met ruim 2 seconden, goed voor een clubrecrd en brons.Op de 100 rug een PR voor Manon de Ridder, en een seizoens PR voor Romy en goud!. Op de 100 school ging Job met een PR van 6 seconden van een zesde naar een derde plaats , brons voor hem. Ook voor Rowan Kilian was er op deze afstand een persoonlijk record.Hij steeg hiermee een plekje in de ranglijst. Voor Freek van Willigen die als eerst geplaatst was de druk hoog. Hield het hoofd koel en met een PR zwom hij naar goud. Op de 200 vrij steeg Anika Kilian ook een plaatsje in de ranglijst met een mooi PR. Felicia zwom op deze afstand ook een PR en Romy zwom naar haar tweede gouden medaille. Twan Bakker deed mee aan de 100 vlinder en zette daar een hele mooie 50 meter bad tijd neer. Voor Rowan was er zijn tweede PR van die dag op deze afstand.Net voor de pauze kwamen Bart van Eijkelenburg, Rowan, Freek en Jasper Meij aan start voor de 4x 200 vrij. Ook hier weer een geweldige race. Tot op het eind spannend, maar Jasper wist het hoofd koel te houden en tikte aan als tweede, zilver voor de mannen. Felicia zwom een heel mooi PR op de 50 school en werd vierde.Ook voor Anika een PR van 2 seconden op deze afstand.Youri zwom een PR en CR op de 50 vrij en ook Bart en Job verbeterden hun tijd op deze afstand. De dag werd afgesloten met de 50 vlinder voor de dames.De laatste twee medailles van deze dag gingen naar Frederique en Latascha, zilver en brons.

Dag twee van de GK begon met de 200 rug voor Thijs de Geus.Na een tijd van blessures liet hij zien weer op de weg terug te zijn met een hele mooie race en een mooie tijd.Een zesde plaats voor Thijs.Britt Biemans mocht starten op de 200 school. Deze week nog opgeroepen als reserve ,voor de eerste keer deze afstand in 50 meter bad,wist ze een mooie tiende plaats te behalen. Ook zus Nicky Biemans en Anika Kilian gingen de strijd aan op de 200 school. Anika wist met een mooi PR negende te worden en Nicky vlak daarachter werd tiende. Felicia Emanuelson ging duidelijk van start op deze afstand met een doel. In een prachtig gezwommen race tikte zij aan als tweede zilver voor Felicia.Daarna mochten de mannen aan de bak op de 100 vrij.Job knalde door het water en wist ruim een seconde van zijn tijd af te zwemmen, hij werd vierde. Jasper Meij snoepte ook weer een beetje van zijn tijd af. Bart en Rowan lagen in dezelfde serie en tot op het eind was het niet te zien wie sneller zou zijn. Beide zwommen een PR, 1.01.00 en 1.01.13 was het resultaat goed voor zevende en achtste plaats. Altijd spannend bij deze heren.Voor Freek was zijn race ook goed voor een zevende plaats.Youri Kool wist zich met een nieuw persoonlijk record en clubrecord...zijn derde dit weekend, naar een vijfde plaats te zwemmen.Romy en Latascha zwommen vandaag de 400 vrij. Voor Latascha de tweede maal dat ze deze afstand in een 50 meter bad zwemt. Ze wist haar tijd met ruim 9 seconden te verbeteren en werd vierde.Voor Romy werd deze race een gouden race.Naast deze medaille wist ze ook een mooi nieuw persoonlijk en clubrecord te zwemmen. Het weekend werd voor Olympia afgesloten met de 4 x 100 wissel voor Romy, Felicia, Frederique en Latascha. Ondanks de 400 vrij nog in de benen ging Romy van start. De meiden streden als altijd en wisten wederom een podiumplaats te bemachtigen, brons voor deze dames. Met 25 persoonlijke records, 4 clubrecords en 13 medailles een geslaagd eerste weekend van deze kampioenschappen

Afdrukken E-mailadres