ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Gelderse B-Kampioenschappen

Dit weekend gingen 16 zwemmers van Olympia naar Zutphen voor de GWBK. Het is een weekend van snelle tijden ,mooie medailles en vele vierde plaatsen geworden. Britt Biemans stond tweemaal op het startblok. Op de 100 vrij zwom ze met mooie verbetering van haar tijd naar een vierde plaats. Op de 100 school zwom ze maar liefst 5 seconden van haar tijd en ook hier voor haar een vierde plaats. Zus Nicky zwom dezelfde twee afstanden en het resultaat, twee mooie PR’s en tweemaal vierde. Nick Alink mocht driemaal starten: 100 vrij, 100 school en 50 vlinder. Op de 100 school werd ook hij vierde. Rowan Kilian zwom de 100 rug, 100 vlinder en de 200 wissel. Ook voor hem een vierde plaats op de laatste twee afstanden. Bart van Eijkelenburg zwom de 100 vlinder samen met Rowan. In een super spannende race zwom hij één tiende sneller en stond daarmee op het podium, brons voor Bart. Bart Schonenberg kwam tweemaal aan start. Op de 100 rug ging het niet helemaal als hij gehoopt had, maar op de 50 vrij verbeterde hij zijn PR ruim, 28.07 was zijn eindtijd. Voor Frederique Stuit mocht viermaal starten en zwom naar een nieuw persoonlijk record op de 100 school. Manon de Ridder verbeterde haar tijd op de 100 vrij en de 100 rug. Haar race op de rug bracht haar naar het podium, brons voor Manon. Jasper Meij en Thijs de Geus kwamen uit op de 100 vrij. Jasper zwom zijn eigen tijd en Thijs wist zijn tijd te verbeteren en zwom onder de 1.10. Job van Willigen kwam ook uit op de 100 vrij en naast een PR , 1.05.17 wist hij ook zilver te bemachtigen. Zijn tweede zilveren medaille behaalde hij met de 100 rug. Latascha Kilian zwom op de 50 rug naar goud. Dit deed Nienke Verploeg ook. Haar tweede gouden medaille was voor haar race op de 100 rug. Verder verbeterde haar tijd ze nog op de 50 vrij en 100 vrij in de estafette. Anika Kilian zwom de zoveelste vierde plaats voor Olympia op de 100 rug. Op de 50 vrij zwom zij met een PR naar zilver en was er goud voor haar op de 100 vrij en 50 vlinder. De laatste medaille van dit weekend ging naar de jongste van de ploeg Vera van Breda. Ze moest lang wachten voor ze aan start mocht op de 200 wissel , maar het wachten was het waard. Met een verbetering van maar liefst 11 seconden klom ze het podium op om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Dit weekend waren er twee estafettes voor Olympia. Nienke, Nicky, Lynn Visschers en Anika zwommen de 4x100 vrij en Manon, Anika, Nienke en Lynn de 4x100 wissel. Als jongste zwemmers in deze races lieten ze zien zeker al met de dames mee te kunnen komen. Op beide afstanden werden hun inschrijftijden ruim verbeterd en zwommen ze op de vrij van een zevende naar een vierde plaats en op de wissel van vijf naar vier.

kijk voor meer foto's op: http://1drv.ms/20pKNKd

Afdrukken E-mailadres