ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Fout

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=zwemmen

Could not load feed: http://www.knzb.nl/StippWebDLL/Resources/Handlers/RSS.ashx?rss=algemeen

Selectie, Kampioenschappen

Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2015

Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen korte baan.
Dit weekend werden in Tilburg de Open Nederlandse Kampioenschappen gezwommen. Ook hier waren Olympia zwemmers van de partij.

Romy van Alphen, Latascha Kilian, Frederique Stuit en Youri kool hadden één of meerdere individuele races en Nick Alink en Felicia Emanuelson deden mee aan de estafettes. Vrijdags stond er de 200 vrij en 100 vlinder voor Romy en Latascha op het programma. Voor Romy was vooral de 200 vrij succesvol en voor Latascha de 100 vlinder. Zaterdag begon met de estafette 4x50 wissel mix. Romy, Nick, Youri en Latascha zwommen met een PR van de 17e naar een 15e plaats. Een mooi begin van dag twee. Daarna mocht Romy te water voor de 100 rug en 100 vrij en Latascha zwom de 200 wissel en 100 vrij. Geen PR’s voor beide , maar zo vroeg in het seizoen is rond je eigen tijd zwemmen ook zeker goed, en dat deden ze. Youri Kool mocht op het laatste moment nog meedoen met de 100 vlinder. Hij zwom een geweldige race en wist hiermee onder de magische 1 minuut te zwemmen, wat een geweldige prestatie, PR en clubrecord is. Hij steeg hiermee maar liefst 13 plaatsen in de ranglijst. De dag eindigde met de 4x 200vrij voor Felicia, Frederique, Latascha en Romy. Felicia zwom 6 seconde van haar PR af en daarmee wist ze samen met de andere dames te stijgen van de 15e naar de 11e plaats. Ook deze race was goed voor een clubrecord. Een hele mooie dag voor Olympia. In alle vroegte door de mist alleen op de snelweg om zeven uur s’ochtends gingen Romy, Latascha, Youri, Felicia en Frederique voor dag drie, de laatste dag van een mooi toernooi naar Tilburg. Individueel werd er deze dag door Romy de 200 rug en 50 vlinder gezwommen. Latascha kwam uit op de 50 vrij en 50 vlinder, Frederique zwom ook de 50 vlinder en Youri de 100 wissel. Voor Frederique werd een mooie PR geklokt en voor Youri was dit zijn tweede PR en clubrecord van het weekend. Nog niet opgedroogd van de 50 vlinder moesten Romy, Latascha en Frederique samen met Felicia zich klaar maken voor de 4x 100 vrij. In een hele spannende race eindigden de dames wederom met een mooi PR en een clubrecord op een 11e plaats van Nederland.

 

Afdrukken E-mailadres