ZV Olympia Nieuws

Welkom op de nieuwspagina

Op deze pagina kun je de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. Voor de zwemmers, ouders/verzorgers en andere zwemfans is het altijd leuk om te lezen over de behaalde resultaten van onze zwemmers. Wedstrijdverslagen, maar ook ander leuk nieuws over onze vereniging wordt op de nieuwspagina van deze site geplaatst. Het merendeel van het nieuws wordt verzorgd door onze secretaris en commissies. Ingezonden stukken kunnen natuurlijk ook een plaatsje krijgen op deze pagina.

Daarnaast heeft Olympia een besloten Facebook pagina voor onze leden. Hier worden de wedstrijdverslagen en eventuele foto's van de wedstrijden en activiteiten geplaatst. Om toegang tot deze pagina te krijgen moet je wel lid zijn van Olympia. Stuur een bericht naar ons secretariaat of meld je aan bij facebook.

Aanscherping corona regels per 06 november 2021

Beste leden, ouder(s), verzorger(s),

Helaas blijven de deze week aangekondigde maatregelen van de regering met betrekking tot de bestrijding van Covid-19 wederom voor onze vereniging niet zonder gevolgen.

Samengevat betekent dit vanaf 6 november 2021 dat we de volgende maatregelen doorvoeren:

 1. Alle leden tot en met 17 jaar kunnen zonder beperkingen blijven zwemmen.
 2. Voor leden vanaf 18 jaar gelden beperkingen. Dit betekent dat je voorafgaand aan de training een geldig Corona toegangsbewijs (QR code) moet tonen in combinatie met je ID.
 3. Vrijwilligers van onze vereniging die functioneel aanwezig zijn bij een training of wedstrijd zijn uitgezonderd van het corona toegangsbewijs. Op hen is het tonen van een geldig QR code niet van toepassing.
 4. Ben je 18 jaar of ouder dan geldt de 1,5 meter afstandsregel.
 5. Het dragen van een mondkapje voor iedereen vanaf 13 jaar is weer verplicht.

De feitelijke invulling is uitgewerkt in het gewijzigde protocol verantwoord zwemmen. Deze zit in de bijlage van deze mail en staat ook op onze website.

In overleg met onze trainers en vrijwilligers hebben we bewust besloten niet de randen van de regels op te zoeken en ons verstandig in deze crisis te gedragen. Temeer daar we ook in samenwerking met onze verhuurder Laco dit weer in goede banen willen leiden.

Dan is het goed om te melden dat zij veel waardering naar ons uitspreken voor de manier waarop wij als vereniging op verantwoorde en professionele wijze met z’n allen hiermee omgaan. Dat is dus een compliment aan ons allemaal!

We zetten met deze maatregelen helaas weer een aantal stappen terug in onze bewegingsvrijheid. Ons doel is en blijft het voor iedere vrijwilliger en sporter mogelijk te maken met plezier te ontmoeten en sporten. Ik hoop dan ook maar dat het kabinet volgende week niet met verzwarende maatregelen komt die onze activiteiten nog verder inperken. Sport is en blijft de beste manier om te genieten van een gezond en duurzaam leven.

Ik reken op ieders bijdrage hierin en respect voor de afspraken die we met elkaar maken.

Blijf gezond en blijf vooral sporten!

Groet, Jan van Breda, voorzitter.

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (2021-11 Protocol Verantwoord zwemmen ZV Olympia per 06-11-2021.pdf)20211106 Zwemprotocol 680 kB2021-11-08 18:20

Afdrukken E-mailadres

Start zwemseizoen 2021-2022

De zomervakantie is voorbij en is het fijn om te mogen melden dat we weer ongedwongen en zonder beperkingen kunnen gaan zwemmen.

Dit betekent dat we maandag 30 augustus 2021 als vanouds starten met de zwemtrainingen.

Wel vragen we een ieder om de basisregels rondom de hygiëne goed in acht te blijven nemen, maar verder gelden er geen regels en protocollen meer.

Zoals gebruikelijk bij de aanvang van een nieuw seizoen staan er allerlei zaken op de agenda. Denk aan het mogelijkerwijs veranderen van zwemgroep of tijd en natuurlijk het kamp. Als het goed is, is iedere zwemmer op de hoogte van zijn of haar mogelijke wijziging. Maar mocht dit onduidelijk zijn, vraag het na bij je trainer/coach. Via het webformulier kun je hen een berichtje sturen.

Nieuwsbrief

Verder heeft iedereen een nieuwsbrief ontvangen waarin de meest belangrijke zaken worden toegelicht vanuit de verschillende commissies. Heb je vragen laat het ons weten.

Zwem-4-daagse

Speciaal wil ik melden dat we dit jaar meedoen met een heel bijzondere Zwem-4-Daagse. Samen met Laco en Knzb hebben we dit verbonden aan de Maarten van de Weijden Foundation en zorgen dat alle opbrengsten daaraan ten goede komen. Maarten maakt in die dagen lopend en fietsend een ronde door Nederland en zal ons ook bezoeken. Dus doe mee, steun dit goede doel en begin dit seizoen goed met work-out van 4 dagen zwemmen.

Gezocht trainers en vrijwilligers

Een belangrijke mededeling is dat onze trainer/coach Koen Biemans heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Dat is niet alleen spijtig, omdat Koen zich in de afgelopen jaren met veel enthousiasme en toewijding voor ons heeft ingezet, maar ook omdat we daarmee een probleem hebben met voldoende trainers om onze selectie te begeleiden.

Daarom nogmaals een zeer dringende oproep om je als trainer aan te melden. Weet dan dat je dit nooit alleen hoeft te doen en we je begeleiden. We werken er hard aan en streven er juist naar om met een groep trainers deze klus te klaren. Zo staan we samen sterk en is de belasting per persoon te overzien.

Meld je aan en laat onze zwemmers niet in de steek!

Afdrukken E-mailadres

Selectie, Trainingen, Nieuws, Minioren, Swimkick, Bestuur, Masters

Herstart zwemmen vanaf 19-05-2021

Na lang wachten en hopen is dan eindelijk zover.

Vanaf woensdag 19 mei worden de zwembaden weer geopend en mogen we als vereniging weer zwemmen.

Dat is natuurlijk heel erg goed nieuws en onze trainers en vrijwilligers kunnen niet wachten om weer met jullie aan de slag te gaan.

Maar zoals de premier heeft aangekondigd, moeten we nog wel een klein voorbehoud maken. De zogeheten “pauzeknop” kan begin volgende week nog worden ingedrukt en daarmee wordt deze versoepeling uitgesteld. Echter we kunnen ook niet wachten tot het laatste moment om jullie te informeren, zodat jullie en wij ons kunnen voorbereiden op deze heropening. Houd daarom de nationale berichtgeving in de gaten en wij zullen jullie via mail, facebook en onze website informeren.

Protocol:

Het zwemprotocol is aangepast in lijn met de nieuwe richtlijnen van de overheid, maar vergt nog afstemming met het zwembad om de laatste details in te vullen. De actuele versie is bijgevoegd en staat ook op onze website. Daar vind je ook de actuele trainingstijden en verdeling naar leeftijd van iedere zwemgroep.

Onze insteek is om ons laatste zwemprotocol het handhaven, maar daarbij de groepsgrootte voor leden vanaf 18 jaar van 20 naar 30 personen uit te breiden. Dit betekent voor de selectie en masters dat we met meer zwemmers tegelijk kunnen zwemmen. Let wel, we moeten op deze verruiming nog finaal akkoord krijgen, maar we denken dat het mogelijk is. Daarbij hoort ook ons nadrukkelijk verzoek aan een ieder de afstandsregels in en rondom het bad goed op te volgen. Doe dit voor jezelf en je medelid, zodat we veilig kunnen blijven zwemmen.

Lees dus het protocol aandachtig door en bespreek dit als ouder/verzorger met onze jongere zwemmers, zodat we voorbereid en soepel van start kunnen gaan.

Samengevat betekent dit het volgende:

 1. Alle leden tot en met 17 jaar kunnen zonder beperkingen weer zwemmen.
 2. Voor leden vanaf 18 jaar gelden beperkingen. Dit betekent dat er met maximaal 6 personen per baan en 30 zwemmers per keer in dezelfde ruimte kan worden gezwommen.
 3. Er zijn geen wedstrijden.

Heb je nog vragen, laat het ons weten. Je kunt daarvoor met het aanspreekpunt van jouw zwemgroep contact opnemen. De contactgegevens staan op onze website bij iedere zwemgroep vermeld.

We wensen jullie opnieuw weer veel zwemplezier!

 

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (Protocol Verantwoord zwemmen ZV Olympia per 19-05-2021.pdf)Protocol Verantwoord zwemmen ZV Olympia per 19-05-2021.pdf 1036 kB2021-05-13 11:12

Afdrukken E-mailadres

Selectie, Trainingen, Nieuws, Minioren, Swimkick, Bestuur, Masters

Nieuw Zwemprotocol per 17-10-2020

Helaas blijven de deze week aangekondigde maatregelen van de regering met betrekking tot de bestrijding van Covid-19 wederom voor onze vereniging niet zonder gevolgen. We voeren daarom de volgende wijzigingen in het zwemprotocol door.

Samengevat betekent dit het volgende:

 1. Alle leden tot en met 17 jaar kunnen zonder beperkingen blijven zwemmen.
 2. Voor leden vanaf 18 jaar gelden beperkingen. Dit betekent dat er met maximaal 4 personen per baan en 20 zwemmers per keer kan worden gezwommen.
 3. Alle wedstrijden zijn tot nader order afgelast.

De feitelijke invulling is in deze nieuwsbrief uitgewerkt en vastgelegd in het gewijzigde protocol verantwoord zwemmen. Deze vind je in de bijlage van dit bericht.

Hierbij moet ik melden dat we de nu bekende richtlijnen van de Knzb invullen, maar we nog in afwachting zijn van reacties vanuit onze gemeente en Laco als verhuurder van ons bad. Afhankelijk van hun reactie moeten we wellicht nog meer aanpassingen doorvoeren. Dat is helaas niet anders, maar we zijn verplicht de regels per direct aan te scherpen en kunnen daarom hun reacties niet afwachten.

Wedstrijden

Er gaan geluiden rond om wedstrijden door te laten gaan in aangepaste vorm. Echter we horen ook tegengeluiden dat de veiligheidsregio’s hier negatief op adviseren. In overleg met onze trainers en vrijwilligers hebben we besloten bewust niet de randen van de regels op te zoeken, ons alleen te richten op de reguliere zwemtrainingen en ons verstandig in deze crisis te gedragen.

We zetten helaas weer een aantal stappen terug in onze bewegingsvrijheid. Ons doel is en blijft het voor iedere vrijwilliger en sporter mogelijk te maken met plezier te ontmoeten en sporten. Daarom beperken we onze activiteiten tot een minimaal niveau. Daarbij sluiten we ons aan bij de oproep van ons kabinet dat dit begint en eindigt met ons eigen gedrag en dat wat kan, ook niet per sé hoeft.

Ik reken op ieders bijdrage hierin en respect voor de afspraken die we met elkaar maken.

Blijf gezond en blijf vooral sporten.

Groet, Jan van Breda, voorzitter.

Maatregelen

Groepsgroote en afstand

De nieuwe maatregelen zijn gericht naar leeftijd en groepsgrootte. Deze gelden voor leden van 18 jaar en ouder. Dit betekent dat:

 • Trainingen voor leden tot en met 17 niet wijzigen.
 • Trainingen voor leden vanaf 18 jaar worden beperkt tot 4 personen per baan, maximaal 20 personen per les en met 1,5 meter onderlinge afstand in en om het bad.
 • Het dragen van mondkapjes verplicht is voor iedereen vanaf de middelbare school. Concreet draagt iedere vrijwilliger, zwemmer van de selectie of masters een mondkapje.
 • Bidons worden nooit (na)gevuld in het zwembad. Je neemt zelf voldoende drinken mee.
 • Toiletbezoek alleen kan bij uiterste nood.
 • Alleen zwemmers en vrijwilligers het zwembad betreden.

Aangepaste trainingstijden

De trainingstijden zijn vanaf 19-10-2020 als volgt vastgesteld:

Dag
Groep
Tijd
Leeftijd

Maandag:

Minioren

18.30-19.30

t/m 17 jaar

 

Selectie

19.30-20.30

18 jaar en ouder

 

Recreatief zwemmen

20.30 -21.15

21.30-22.15

18 jaar en ouder

18 jaar en ouder

Dinsdag:

Selectie

18.30-20.00

t/m 17 jaar

Woensdag:

Minioren & Selectie

17.30-18.30

t/m 17 jaar

 

Swimkick

18.30-19.15

t/m 17 jaar

Donderdag:

Selectie

18.30-20.00

18 jaar en ouder

Vrijdag:

Minioren

17.30-18.30

t/m 17 jaar

 

Selectie

18.30-20.00

t/m 17 jaar

Oproep leden selectie: Wanneer je zwemtijd wijzigt als gevolg van je leeftijd, meld bij onze secretaris Carmen Kilian Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wat je alternatief gewenste trainingstijd is. Daarbij geldt dat dit bij voorkeur op de dinsdag of vrijdag is voor de leeftijd tot en met 17 jaar, omdat op woensdag het bad al vol ligt.

Oproep masters: Vanuit jullie coördinator zal een bericht komen om de bezetting binnen de gestelde groepsgrootte te organiseren. Daarbij geldt dat we er vanuit gaan dat je ook daadwerkelijk komt op een door jou aangemeld tijdstip, anders vervalt je plaats.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie van 19 tot en met 23 oktober gelden aangepaste trainingstijden.

Dag
Groep
Tijd
Leeftijd

Maandag:

Minioren

18.30-19.30

t/m 17 jaar

 

Selectie

19.30-20.30

18 jaar en ouder

 

Recreatief zwemmen

Geen zwemmen

 

Dinsdag:

Selectie

Geen zwemmen

t/m 17 jaar

Woensdag:

Minioren & Selectie

Geen zwemmen

t/m 17 jaar

 

Swimkick

18.30-19.15

t/m 17 jaar

Donderdag:

Selectie

Geen zwemmen

18 jaar en ouder

Vrijdag:

Minioren

17.30-18.30

t/m 17 jaar

 

Selectie

18.30-20.00

t/m 17 jaar

Kijk op onze web kalender voor de actuele tijden en informatie. www.zwemolympia.nl

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (2020-10 ZV Olympia protocol verantwoord zwemmen oktober 2020.pdf)2020-10 ZV Olympia protocol verantwoord zwemmen oktober 2020.pdf 938 kB2020-10-18 10:48

Afdrukken E-mailadres