• Home
  • Commissies
  • Zwemmen

Zwemcommissie

De zwemcommissie zorgt voor het reilen en zeilen van alles wat met de trainingen en wedstrijden te maken heeft. Zij is het aanspreekpunt voor trainers, zwemmers en ouders/verzorgers.

De zwemcommissie richt haar aandacht op de groepen zwemmers die binnen onze vereniging actief zijn: Sterrenplan, Minioren, Selectie en Recreactief Zwemmen.

Iedere groep heeft zijn eigen aanspreekpunt. Meerdere malen per jaar komt de commissie samen met de trainers om lopende zaken te bespreken.

Wedstrijdorganisatie

De zwemcommissie en het wedstrijdsecretariaat organiseren eveneens de competitiedeelname van onze vereniging. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige seizoensindeling waarin iedere zwemmer ruimte vindt om passend binnen ieders ontwikkeling aan zijn persoonlijke en onze gezamenlijke doelstellingen te werken.

Begeleiding trainers

De zwemcommissie is het aanspreekpunt voor de trainers van onze vereniging. Ons doel is om iedere zwemmer in staat te stellen en te enthousiasmeren voor het geven van trainingen aan de verschillende leeftijdtijdsgroepen.

Door naast het zelf zwemmen ook trainingen te verzorgen en wedstrijden te begeleiden, werken we met elkaar aan het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. Zo hopen wij naast het zwemplezier met elkaar te werken aan persoonlijke kwaliteiten die verder gaan dan zwemmen alleen.

Naast een opleidingstraject van KNZB wordt ieder aspirant trainer begeleid door een praktijkbegeleider die in samenspraak met de KZNB de vaardigheden aanleert en helpt verbeteren.

Iedere leeftijdsgroep heeft een coach en deze is het aanspreekpunt en begeleider van de trainers. 

Heb je interesse neem contact met ons op en werk met ons samen aan onze toekomst.

 

Begeleiding zwemmers

Wanneer je je zwemdiploma's hebt behaald en je wil gaan wedstrijdzwemmen begin je bij Olympia bij de swimkick. Hier leg je je basis van je zwemcarrière. Alle slagen worden je hier aangeleerd. De Swimkick wedstrijden zal je eerste ervaring zijn met wedstrijdzwemmen. Op speelse en attractieve wijze worden hier de eerste beginselen van het wedstrijdzwemmen geleerd.
 
Na de Swimkick ben je klaar bent voor het 'echte werk' stroom je door naar de Minioren. Je gaat dan tweemaal per week trainen en werken we met jou aan techniek en conditie. Ook begin je nu met wedstrijden te zwemmen. Onze trainers  bereiden je voor op deze volgende stap.  Wanneer je er klaar voor bent ga je met het Minioren circuit en competitie meedoen. De trainers zijn veelal zwemmers van de selectie. Zij weten als geen ander alles over wedstrijdzwemmen.
 
Wanneer je de leeftijd van plus minus 12 jaar bereikt en je bent er klaar voor, dan stroom je door naar de selectie. Hier kun je je trainingen opbouwen naar vijfmaal per week. Dit zal in overleg gaan met onze zwemcoaches.
 
Naast de 'natte' training kom je nu ook in aanmerking voor de landtraining. Alles om je beter te laten worden in het wedstrijdzwemmen.
 
De trainingen worden verzorgd door geschoolde trainers en enthousiaste vrijwilligers. Je gaat nu ook mee doen met de diverse competities. De wedstrijden worden begeleid en gecoacht door de trainers. Tijdens de daarop volgende trainingen zal de wedstrijd geëvalueerd worden en verbeterpunten worden besproken.
 
Belangrijk voor de coach is te weten wat de doelstelling is van iedere zwemmer. Ons streven is om iedere zwemmer van Olympia zijn doelstelling te laten bereiken. Voor de één is dat deelname aan kampioenschappen voor de ander is dat verbetering van eigen kunnen.